donderdag, 5. augustus 2010 - 20:37

Vliegende auto / boot gerealiseerd

Amsterdam

In 2009 had uitvinder Joop de Kock het idee om een vliegtuig met een boot te combineren teneinde een veiliger en zuinigere manier van transport te realiseren. Donderdag kwam zijn droom uit.

Dutch Aero Technics heeft positieve windtunnel resultaten geboekt en hiermee de "proof of concept" in handen van een techniek die het werkelijk mogelijk maakt om te kunnen vliegen. Deze techniek werkt via het "surface piersing wing in ground effect". Dit heeft geresulteerd in een techniek die het mogelijk maakt om op een efficiënte manier de knelpunten van het fenomeen W.I.G (wing in ground) effect het hoofd te bieden.

De techniek maakt het zelfs goedkoper in verbruik en is veilig in gebruik.
De inmiddels in meer dan 145 landen geoctrooieerde technologie is te gebruiken voor onder andere auto's, boten en treinen.

Door deze vinding is het tevens mogelijk het aandrijfgedeelte in het water te houden wat als voordeel heeft dat er minder toeren nodig zijn om voortstuwing te genereren. Het gevaar dat wigtoestellen uit het grond effect geraken en hierdoor crashen is door deze uitvinding verleden tijd.
Categorie:
Tag(s):