woensdag, 12. mei 2010 - 20:48

Vliegramp Libië: woensdagavond hulpverleners naar Tripoli

Den Haag

Woenasdagavond vliegt het Nederlandse regeringstoestel naar Tripoli, met een delegatie hulpverleners onder leiding van de secretaris-generaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Ed Kronenburg. Dit maakte minister Verhagen woensdag bekend.

Het gaat om een rampen identificatie team van 6 personen en een snel consulair ondersteuningsteam van twee personen. Zij zullen onder meer helpen bij de identificatie van de slachtoffers. Verhagen betuigde zijn diepe medeleven met de familie en nabestaanden van de personen die in het vliegtuig zaten.

Verhagen had woensdag telefonisch contact met zijn Libische ambtgenoot, Mussa Kussa. “Mijn collega beloofde mij maximale medewerking van de Libische autoriteiten. Ik heb hem hartelijk bedankt voor zijn medewerking”, aldus Verhagen.

Direct na de ramp stuurde de ambassade in Tripoli medewerkers naar het vliegveld en op het ministerie van Buitenlandse Zaken ging een crisisteam aan de slag.

Medewerkers van de ambassade in Brussel en het consulaat-generaal in Dusseldorf zijn op de vliegvelden daar aanwezig om familieleden op te vangen die hun familie kwamen ophalen. De Nederlandse passagiers zouden na een overstap in Tripoli doorvliegen naar deze 2 steden.
Provincie:
Tag(s):