vrijdag, 25. juni 2010 - 17:08

Vogelweg (N706) krijgt opknapbeurt

Lelystad

De Vogelweg (N706) tussen Lelystad en Almere krijgt een flinke opknapbeurt aan twee kanten. ‘Een deel wordt verbreed, een deel wordt beschermd tegen verzakkingen en scheuren. De werkzaamheden vinden zoveel mogelijk in vakantietijd plaats’, meldt de provincie Flevoland.

Wie de landelijke verbindingsweg tussen Lelystad en Almere dagelijks met zijn trekker gebruikt of als alternatief voor de A6 moet de komende tijd goed oppassen. Vanaf maandag 28 juni tot zaterdag 20 juli 2010 plaatst de provincie een wortelwerend scherm langs de Vogelweg tussen de kruising van rijksweg A27 en de aansluitingen van de Ooievaarsweg/Lepelaarweg. En vanaf maandag 5 juli tot zaterdag 31 juli krijgt de Vogelweg tussen de Knardijk en de Roerdompweg nieuw asfalt en wordt de weg verbreed.

Verzakken
Het probleem van verzakkingen in de weg lost de provincie op zonder bomen te kappen, terwijl deze wel langs de kant van de Vogelweg water onder de weg vandaan trekken, waardoor de N706 continu verzakt. De oplossing is het plaatsen van een wortelwerend scherm tot 2,2 meter diep in de grond, langs de Vogelweg tussen de kruising van rijksweg A27 op de grens van Almere en Zeewolde en de aansluitingen van de Ooievaarsweg/Lepelaarweg.

Tijdens deze werkzaamheden tussen 28 juni en 20 juli kan het verkeer over dit deel van de Vogelweg (tussen de A27 en de aansluiting met de Ooievaarsweg/Lepelaarweg) blijven rijden. Weggebruikers moeten plaatselijk wel rekening houden met een snelheidsverlaging.

Scheuren
Het huidige wegdek is verouderd, waardoor er scheuren in de weg ontstaan. Deze scheuren en verschillende verzakkingen worden met hulp van een nieuwe laag asfalt weggewerkt. Tegelijkertijd wordt de weg aan beide zijden een halve meter verbreed, zodat weggebruikers meer ruimte krijgen om elkaar te passeren. Uit oogpunt van verkeersveiligheid worden de — nieuwe - zijkanten van de weg voorzien van een verruwing en reflecterende glasbollen.

Tijdens deze werkzaamheden tussen maandag 5 juli en zaterdag 31 juli wordt de Vogelweg bij de aansluiting Roerdompweg en de Knardijk afgesloten voor alle verkeer. Dat is veiliger voor de wegwerkers. Het is dus niet mogelijk om tijdens de uitvoering van de werkzaamheden de Knardijk te passeren en hier van Oostelijk naar Zuidelijk Flevoland te rijden of omgekeerd.

Omleiding
Voor de gebruikers van dit gedeelte Vogelweg worden omleidingroutes ingesteld. Doorgaand autoverkeer wordt omgeleid via de Larserweg - Gooiseweg - Spiekweg — Schollevaarweg - Roerdompweg en omgekeerd. Landbouwverkeer en overig langzaam verkeer wordt omgeleid via de Knarweg - Baardmeesweg - Spiekweg - Schollevaarweg - Roerdompweg.

Overigens blijft de kruising Vogelweg/Leeuwerikweg/Ooievaarsweg toegankelijk voor het verkeer dat wil oversteken van de Leeuwerikweg naar de Ooievaarsweg of omgekeerd. Ook het fietspad langs dit gedeelte Vogelweg blijft tijdens de uitvoering van de werkzaamheden toegankelijk voor het brom-/fietsverkeer.
Provincie:
Tag(s):