dinsdag, 26. januari 2010 - 16:09

Volksadieu voor Gerd Leers

Maastricht

De inwoners van Maastricht kunnen op vrijdag 26 februari afscheid nemen van vertrekkend burgemeester Gerd Leers. Daarvoor is een uitgebreid programma georganiseerd met als finale een groot volksadieu op de Markt, zo laat de gemeente Maastricht weten.

De afscheidsdag begint ’s ochtends met een besloten bijeenkomst voor het personeel van de gemeente. Vervolgens gaat om 14.00 uur in het stadhuis een ceremonie voor genodigden van start. Om 16.00 uur begint de openbare afscheidsreceptie in de hal van het stadhuis. Deze receptie loopt over in het volksadieu. Om 18.30 uur zullen Gerd Leers en zijn vrouw zich naar het podium op de Markt begeven, waar een cultureel programma van start gaat. Initiatiefnemer Huub Adriaens heeft in overleg met de gemeente een programma samengesteld dat recht doet aan het burgemeesterschap van Gerd Leers.

Gerd Leers was burgemeester van Maastricht van 1 februari 2002 tot 15 januari 2010. Leers gooide twee weken geleden zelf de handdoek in de ring, na een onderzoek over zijn handelen tijdens de aankoop van een Bulgaarse vakantievilla.
Provincie:
Tag(s):