maandag, 23. augustus 2010 - 16:35

Vooral veel bomen ten prooi aan felle windstoten

Rotterdam

De harde wind die sinds maandagmiddag over het land trok heeft vooral veel bomen doen omwaaien. Met name de zware windstoten tussen de 60 en 90 km/uur zijn voor bomen een ware marteling waardoor ze sneller omvallen.

Regio Rotterdam
In grote delen van de regio Rotterdam zijn de hulpdiensten maandagmiddag druk in de weer geweest met het afhandelen van de vele meldingen van stormschade. Vooral bomen zijn het slachtoffer van de harde wind. Bijvoorbeeld op de West-Kruiskade in Rotterdam is een boom compleet ontworteld. Het auto- en tramverkeer werd volledig stilgelegd.

In de Corkstraat in Rotterdam en de Rembrandtlaan in Schiedam zijn grote takken van een boom afgebroken en op straat terechtgekomen. Op de Matlingeweg in Rotterdam liggen stukken boom op de rijbaan.

Regio Amsterdam
In Amsterdam waaide de ‘Anna Frank boom’, de monumentale kastanjeboom in de tuin van het Achterhuis aan de Prinsengracht, maandagmiddag om.

De boom, die vanwege een schimmelinfectie al was verzwakt, werd door een metalen constructie ondersteund maar deze kon niet verhinderen dat de boom nu uiteindelijk toch is bezweken.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):