donderdag, 25. februari 2010 - 17:08

Voormalig ambtenaar aangehouden voor verduistering

Middelburg

Op dinsdag 23 februari is een voormalig ambtenaar aangehouden op verdenking van verduistering. De 63-jarige man uit Oudenbosch werkte van 2007 tot 2009 op het gezamenlijk kantoor voor gemeentelijke belastingen van Goes, Kapelle, Borsele en Tholen, genaamd SaBeWa.

De verdachte bekend tegenover de politie dat hij de afgelopen twee jaar ruim 85.000 euro heeft weggesluisd naar zijn privérekeningen. Het geld heeft hij o.a. opgemaakt aan vakanties naar Mexico en Rusland.

Het Openbaar Ministerie verdenkt hem naast verduistering ook van witwassen en valsheid in geschrifte. De verdachte wordt op vrijdag 26 februari voorgeleid aan de rechter-commissaris. Dan zal blijken of hij nog langer vast moet blijven zitten.

In het najaar van 2009 deed SaBeWa aangifte van de verduistering van 60.000 euro. De betrokken medewerker werd op staande voet ontslagen. Na onderzoek door de recherche van politie Zeeland bleek dat de man meer geld had weggesluisd dan oorspronkelijk werd gedacht.

Ook de gemeente Goes deed aangifte van verduistering. Hier ging het om 600 euro. De verdachte werkte eerder van 1999 tot 2007 op de financiële afdeling van de gemeente Goes.
Provincie:
Tag(s):