dinsdag, 11. mei 2010 - 16:00 Update: 08-07-2014 1:04

Voorselectie Oranje bekend. Ruud van Nistelrooy blijft thuis

(Elf Voetbal) Bert van Marwijk heeft zijn voorselectie bekendgemaakt. Daarin ontbreekt Ruud van Nistelrooy en ook Vitesse-keeper Piet Velthuizen. Dat betekent dat Sander Boschker als derde keeper meegaat naar Zuid-Afrika.

Van Marwijk over het niet selecteren van Vitesse-doelman Piet Velthuizen: "Piet is een talentvolle, jonge doelman die al langer bij ons in beeld is en dat zeker ook zal blijven. Op dit moment heb ik gekozen voor een combinatie van vorm, talent en ervaring en viel die afweging voor Piet negatief uit."

De bondscoach had maandag al contact met HSV-spits Ruud van Nistelrooy: "Ik heb hem gezegd dat we hem intensief hebben gevolgd en bewondering hebben voor zijn streven en inzet het WK te halen. Daarover heb ik tussentijds ook meerdere malen met hem gesproken. Naar mijn idee is Ruud weliswaar fit, maar restte hem na zijn langdurige knieblessure onvoldoende tijd om zijn noodzakelijke, oude niveau te halen."

Op 1 juni moet Van Marwijk zijn definitieve selectie van 23 man bekend maken. De voorselectie van 30 spelers is als volgt:

Keepers: Sander Boschker, Maarten Stekelenburg, Michel Vorm.

Verdedigers: Vurnon Anita, Khalid Boulahrouz, Edson Braafheid, Giovanni van Bronckhorst, John Heitinga, Joris Mathijsen, André Ooijer, Ron Vlaar, Gregory van der Wiel.

Middenvelders: Ibrahim Afellay, Otman Bakkal, Mark van Bommel, Wout Brama, Orlando Engelaar, Nigel de Jong, David Mendes da Silva, Stijn Schaars, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Demy de Zeeuw.

Aanvallers: Ryan Babel, Eljero Elia, Klaas-Jan Huntelaar, Jeremain Lens, Dirk Kuyt, Robin van Persie, Arjen Robben.
Categorie:
Tag(s):