zaterdag, 23. januari 2010 - 12:25

Voortzetting zaak Checkpoint

Middelburg

De inhoudelijke behandeling van de zaak Checkpoint wordt op dinsdag 2 februari 2010 om 9.00 uur hervat voor de Meervoudige Kamer van de Middelburgse rechtbank.

De inhoudelijke behandeling werd eerder op 5 november aangehouden door de rechtbank in verband met extra onderzoek door de rechter-commissaris.

Aanleiding daarvoor was de mededeling van een journalist dat een advocaat gezegd zou hebben dat hij een foto heeft gezien. Op die foto zou de voormalig burgemeester van Terneuzen en de hoofdverdachte staan in een appartement op de Antillen. In een verklaring liet de rechtbank weten dat zij het van belang achtte onderzoek te doen naar het waarheidsgehalte van de mededelingen, te meer omdat tijdens het vooronderzoek en het proces de verhoudingen tussen het openbaar bestuur en de coffeeshop een belangrijk aandachtspunt is.

In totaal zijn 6 zittingsdagen gepland. Tot en met 19 februari komen zestien personen en één rechtspersoon voor die worden verdacht van o.a. het bedrijfsmatig verwerken en verkopen van softdrugs en het aanwezig hebben van een grote hoeveelheid softdrugs op 1 juni 2007 en 20 mei 2008. Tevens wordt door het Openbaar Ministerie Middelburg het exporteren van softdrugs en deelname aan een criminele organisatie ten laste gelegd. Onder de verdachten bevindt zich ook de 58-jarige eigenaar van Checkpoint in Terneuzen.

De uitspraak staat gepland voor vrijdag 5 maart 2010.
Provincie:
Tag(s):