vrijdag, 16. april 2010 - 8:52

Voorvluchtige Brit aangehouden tijdens controle

Den Haag

Tijdens een verkeerscontrole in de Lekstraat in Den Haag is een voortvluchtige Britse gevangene gesnapt. Hij zat in een auto waarin drugs werden aangetroffen.

Politieagenten hielden dinsdag 13 april tussen 15.00 uur en 22.00 uur een grote verkeerscontrole in de Lekstraat. In samenwerking met onder meer de Gemeentelijke Belastingdienst en Rijksbelastingdienst werden personenauto’s en andere voertuigen gecontroleerd.

De politie schreef 31 bekeuringen uit voor diverse verkeersovertredingen. De Gemeentelijke Belastingdienst inde 5200 euro en nam één voertuig in beslag. De Rijksbelastingdienst inde 7740 euro en nam eveneens één voertuig in beslag.

Voortvluchtige Engelsman

De politie hield daarnaast twee verdachten aan voor het overtreden van de Wet Wapens en Munitie en de Opiumwet. Het ging om de inzittenden van een auto waarin enkele ploertendoders en messen lagen. Ook vonden de agenten in de auto harddrugs, een grote zak hennep en enkele kilo’s hasj (in blokken). De verdachten hadden bovendien 5000 euro aan contant geld bij zich. De bestuurder moest daarnaast nog 125 dagen gevangenisstraf uitzitten. De bijrijder probeerde er lopend vandoor te gaan. Het bleek een 44-jarige man uit Engeland, die daar uit een gevangenis was ontsnapt. De politie hield de man aan. Hij wordt overgedragen aan de autoriteiten in Engeland.
Provincie:
Tag(s):