woensdag, 26. mei 2010 - 21:53

Vrienden dribbelen 60 km. voor Zuid Afrika

Regio

Martin Posthuma (23) uit Klazienaveen, Tijmen Stuut (24) uit Mussel en Lourens Fieten (22) uit Ees hebben woensdag 60 kilometer dribbelend met een bal afgelegd door Drenthe en Groningen.

De drie vertrokken om 05:15 uur vanuit Ees om via Odoorn, Klijndijk, Emmen, Klazienaveen, Zwartemeer, Bargercompascuum, Emmerompascuum, Ter Apel om uiteindelijk om 20:00 uur te eindigen in Mussel de woonplaats van Tijmen Stuut.

De drie jongens zijn teamgenoten in het Sports Witnesses Scoccer Team en willen tijdens het WK voetbal in Zuid Afrika de evangelische boodschap van de stichting uit dragen. “De reis naar Zuid Afrika kost 1500 euro per persoon. Een deel hiervan, 500 euro betalen we zelf en de rest hopen we met deze actie op te halen” aldus een enthousiaste Thijmen Stuut die met het idee kwam en in het dagelijks leven vertegenwoordiger bij Acsense software in Hardenberg is. “We hadden ook auto’s kunnen gaan wassen om de rest van het bedrag bij elkaar te krijgen maar ik wilde iets unieks gaan doen en daar is dit uit ontstaan”.

Echt voorbereid op de dribbelmarathon hebben de drie zich niet. “We moeten het doen met onze basisconditie”. De drie voetballen bij VV Klazienaveen, SV Mussel en SV Borger. Na ieder vijf kilometer dribbelen was er een half uur pauze waar in ze werden verzorgd door de vader van Tijmen en Annelot Westerhof. Op sportpark "De Slenk" in Mussel werden de drie als ware helden onthaald en eindige de monstertocht op een enkel blaar na zonder problemen.

De jongens vertekken 18 juni en gaan zich in Zuid Afrika drie weken lang bezig houden met het Ubabalo project. Dit is een project om de kinderen daar door middel van voetbal clinicus normen en waarden bij te brengen.
Provincie:
Tag(s):