woensdag, 16. juni 2010 - 16:51

Vrijspraak moord inzake lijk Xerxesweg in Rotterdam

Rotterdam

Het Gerechtshof 's-Gravenhage heeft woensdag in hoger beroep verdachte B.C. vrijgesproken van het om het leven brengen van Ismail Donmez omstreeks 30 september 2008. Dit heeft het hof woensdagmiddag laten weten.

De rechtbank Rotterdam sprak de man hier eerder eveneens van vrij. Het deels verbrande lichaam van het slachtoffer werd aangetroffen op een braakliggend terrein aan de Xerxesweg. Volgens het hof kan de precieze toedracht van het om het leven brengen van het slachtoffer en de mogelijke betrokkenheid van B.C. daarbij niet worden vastgesteld.

Het gerechtshof in Den Haag heeft de verdachte wel veroordeeld voor het wegvoeren en het in brand steken van het lijk van het slachtoffer op genoemd terrein. De lezing van B.C. dat hij op 30 september 2008 om een geheel andere reden in de buurt van de Xerxesweg was, wordt door het hof verworpen. Zo zijn sporen van de plaats waar het lichaam is gevonden op de door B.C. gebruikte auto aangetroffen en bandensporen van de auto op de genoemde vindplaats.

Het Haagse hof heeft B.C. tevens veroordeeld voor het telen en voorhanden hebben van hennep en het in voorraad hebben van een grote hoeveelheid valse merkkleding. Van het voorhanden hebben van een vuurwapen is B.C. in hoger beroep vrijgesproken.

Het gerechtshof heeft B.C. een gevangenisstraf van 34 maanden met aftrek van voorarrest opgelegd. De rechtbank had de verdachte veroordeeld tot 36 maanden gevangenisstraf, daar zat echter de veroordeling voor het vuurwapen bij.
Provincie:
Tag(s):