donderdag, 8. april 2010 - 21:58

Vrijwilligers gezocht voor Giro d Italia en Tour de France

Zeeland

Met een korte instructie voor één dag verkeersbegeleider langs de route.

De Provincie Zeeland en de doorkomstgemeenten zoeken ongeveer 200 vrijwilligers die tijdens de Giro d Italia of de Tour de France het normale verkeer rond de route willen begeleiden.

Op 10 mei rijdt het peloton van de Giro d Italia via Schouwen-Duiveland, de Oosterscheldekering en Walcheren naar de finish in Middelburg. Op 4 juli rijden de renners van de Tour de France via Schouwen-Duiveland, de Oosterscheldekering, Noord-Beveland, Goes, Kapelle en Reimerswaal door Zeeland naar aankomstplaats Brussel.

Om op deze dagen het overige verkeer in goede banen te leiden zijn langs de route verkeersbegeleiders nodig. Zij hebben als taak om de gelijkwaardige kruisingen op de route met dranghekken af te zetten en om er voor te zorgen dat het verkeer de route niet op gaat. Op drukke punten worden naast vrijwilligers ook politiemedewerkers ingezet.

Voor de Giro is de inzetduur ongeveer 4 uur en voor de Tour de France 6 uur. De exacte tijden zijn afhankelijk van de locatie aan het parcours en het wedstrijdverloop. Voorafgaand aan deze evenementen zullen selectie- en voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd om de vrijwilligers te informeren en te instrueren als verkeersregelaar. De vrijwilligers staan tijdens deze evenementen eerste rang langs de route. Voor het laatste deel van de route van de Giro door de stad Middelburg op 10 mei zijn al verkeersbegeleiders geselecteerd.

Iedereen die op 10 mei of 4 juli als verkeersbegeleider langs de route wil staan, kan zich aanmelden bij de provincie Zeeland via tour@zeeland.nl . De geïnteresseerden worden uitgenodigd voor een selectiebijeenkomst. Aansluitend krijgt iedereen een instructie, zodat duidelijk is wat iedereen moet doen en waar.
Provincie:
Tag(s):