zondag, 3. januari 2010 - 12:02

Vrouw (30) raakt rechterhand kwijt door vuurwerkbom

Enschede

Een vrouw uit Enschede is vrijdagmorgen 1 januari ernstig gewond geraakt bij het afsteken van zwaar, vermoedelijk illegaal, vuurwerk. 'Zij moet haar rechterhand missen en een tweede slachtoffer raakte ernstig gewond aan handen en gezicht', meldt de politie.

Vrijdagmorgen 1 januari om ongeveer 00.10 uur werd gemeld dat bij een woning aan de Bultsweg in Enschede twee personen ernstig gewond waren geraakt bij het afsteken van vuurwerk. Toen de politie daar samen met een ambulance ter plaatse kwam bleek dat een 30-jarige Enschedese vrouw en een 26-jarige man, ook uit Enschede, gewond waren.

Rechterhand verloren
Beiden werden met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Hier werd geconstateerd dat de rechterhand van het 30-jarige slachtoffer niet meer te redden was. Ook had zij meerdere verwondingen in haar gezicht. De man had ook ernstig letsel aan beide handen en zijn gezicht. Beiden zijn opgenomen.

Illegaal vuurwerk
Uit een eerste onderzoek is komen vast te staan dat de twee bezig zijn geweest met illegaal vuurwerk en dat dit direct na aansteken uit elkaar is geknald. Een verder onderzoek naar de herkomst wordt nog ingesteld.
Provincie:
Tag(s):