dinsdag, 20. juli 2010 - 22:10

Vrouw komt om het leven na frontale botsing

Heerhugowaard

Op dinsdag 20 juli 2010, rond 17.30 uur vond er op de A.C. de Graafweg (ofwel de N241) een frontale botsing plaats tussen een personenauto en een bestelbusje. Hierbij kwam de 31-jarige bestuurster van de personenauto uit Zwaag om het leven.

De 33-jarige bestuurder van het busje uit Zaandam bleef vrijwel ongedeerd maar werd wel een nacht ter observatie in het ziekenhuis opgenomen.

De vrouw kwam met haar auto uit de richting van het Verlaat. Een paar honderd meter voor de kruising met de Langereis ging zij door onbekende oorzaak plotseling naar links. Uit tegenovergestelde richting kwam het busje die haar niet meer kon ontwijken. Een frontale aanrijding was het gevolg.

De vrouw overleed in de ambulance op weg naar het ziekenhuis. De bestuurder van het busje heeft, bij wijze van standaardprocedure, een blaastest gedaan maar had niet gedronken. Een traumahelikopter heeft bijstand verleend, evenals de brandweer. De verkeersongevallendienst van de politie stelt een nader onderzoek in. De rijbaan was tot 19.30 uur gestremd. Het verkeer werd door de politie omgeleid.
Provincie:
Tag(s):