zondag, 30. mei 2010 - 16:30

Vrouw moet hand missen na val tussen perron en trein

Bussum

In het onderzoek dat het KLPD instelde naar aanleiding van het ongeval op station Naarden-Bussum op zaterdag 29 mei 2010 is een aantal getuigen gehoord. Bij het ongeval raakte een 22-jarige vrouw uit Utrecht zwaar gewond toen zij tussen de trein en het perron viel.

Hieruit bleek dat de vrouw de trein wilde halen. De deuren van de trein waren al gesloten. De vrouw probeerde de deuren van de trein nog te openen maar dat lukte niet omdat de vertrekprocedure van de trein al was afgerond. De trein kwam in beweging. Bij de poging de deuren te openen, viel de vrouw tussen de trein en het perron. De conducteur en de machinist hebben niets van het ongeval gemerkt, omdat de vertrekprocedure al was afgerond.

Omstanders hebben de vrouw op het perron geholpen en eerste hulp verleend totdat de ambulance er was. Ze vrouw raakte zwaar gewond. Haar voet is verbrijzeld en ze is een hand verloren. Daarbij ontstond een slagaderlijke bloeding. Voor de getuigen die dat wensen is slachtofferhulp beschikbaar gesteld.
Provincie:
Tag(s):