maandag, 12. juli 2010 - 11:38

Vrouw omgekomen door vallende boomtak

Op zondagmiddag kwam een vrouw om het leven toen een grote boomtak op haar viel. Haar man raakte zwaar gewond.

Rond 17.20 uur kreeg de politie de melding dat op een recreatieterrein aan de Lekdijk Oost een boom op vier personen was gevallen. Politie, brandweer, ambulance en een traumahelikopter gingen ter plaatse.

Daar bleek dat een grote tak van een boom was afgebroken en op vier personen terecht was gekomen. Twee van hen een 57-jarige vrouw uit Tienhoven en haar 60-jarige echtgenoot waren bekneld geraakt. Direct hadden omstanders een spanband aan de trekhaak van een auto vastgemaakt en zo de tak weggetrokken.

Bij de komst van de hulpdiensten bleek dat de vrouw was overleden. Vermoedelijk was zij op slag dood. Haar 60-jarige echtgenoot werd met ernstige verwondingen naar het UMC in Utrecht gebracht. De beide andere slachtoffers liepen lichte verwondingen op en hoefden niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Voor de veiligheid zaagde de brandweer enkele takken van de boom. Rond de boom is het afgezet.

Politie en brandweer waarschuwen mensen tijdens en na noodweer oplettend te zijn. Veel takken kunnen gevaarlijk hangen en naar beneden komen. Vooral in bosrijke gebieden is het extra gevaarlijk.
Provincie:
Tag(s):