zaterdag, 22. mei 2010 - 15:22

Vrouw treft levende slang aan op balkom

Amsterdam

Een vrouw kreeg zaterdagochtend de schrik van haar leven toen zij op haar balkon aan de Albert Cuijpstraat een levende slang ontdekte, zo melden verschillende media.

Eigenlijk was het haar kat die de slang ontdekte. Het beestje bleef maar rondsluipen en was helemaal in de ban van de slapende rode rattenslang die tussen de planten lag.

Volgens de vrouw leek het eerst of er een bloempot van een balkon hoger was omgevallen, want er lag een bruine hoop. Maar toen zij nog eens goed keek, bleek het om een slang te gaan. Hierop nam de vrouw haar kat onmiddellijk mee naar binnen, maakte het kattenluikje dicht en belde de dierenambulance.

De medewerkers van de dierenambulance reageerden aanvankelijk nogal verbaasd, maar keken raar op toen zij bij aankomst daadwerkelijk een levende slang aantroffen.

"Het was voor het eerst dat een melding over een slang een echte slang opleverde en geen dode slang of een tuinslang, vertelden ze me", laat de verbaasde bewoonster in Trouw weten. "Hij bleek onderkoeld en daarom kon de man van de dierenambulance hem met zijn blote handen in een zak stoppen."

De slang zal naar de reptielenopvang op de Kruisbessenlaan in Noord gebracht worden.

De verdwaalde slang was een zogenaamde Rode Rattenslang. Het is een wurgslang en dus niet giftig. Het is nog niet duidelijk waar de slang vandaan komt en hoe de slang op het balkon terecht is gekomen. Wel zit er een dierenwinkel in de buurt die ook exotische dieren zoals slangen verkoopt.
Provincie:
Tag(s):