maandag, 12. juli 2010 - 11:53

Vrouwen gewond in Woerden door 'oranjepijl'

Woerden

Ondanks het verlies tegen Spanje werd zondagavond in Nederland toch nog flink wat illegaal vuurwerk ontstoken. Zo ook in Woerden, maar dat liep niet goed af voor twee voorbijgangers.

Rond 23.25 uur kreeg de politie de melding dat op de Hogewoerd vanaf een balkon een vuurpijl of iets dergelijks was afgestoken en dat twee vrouwen daarbij op straat gewond waren geraakt. Agenten gingen met spoed ter plaatse. Daar bleek dat beide vrouwen, 21 en 22 jaar oud en afkomstig uit Woerden, al door EHBO-ers waren opgevangen. De één had letsel in het gezicht en de ander gehoorletsel. Beiden zijn voor onderzoek per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.

Uit onderzoek ter plaatse bleek dat het vuurwerk vanaf een bepaald balkon door twee mannen was afgestoken. Agenten gingen naar de betreffende woning en hielden daar twee verdachten, mannen van 27 en 28 jaar oud en afkomstig uit Zegveld en Woerden, aan. Beiden zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.
Provincie:
Tag(s):