vrijdag, 19. maart 2010 - 16:15

Vukovic speelklaar dankzij placenta; FC Twente topfit

Enschede

(Elfvoetbal) Het bliksembezoek van de PSV-ers André Ooijer en Jagos Vukovic aan wonderdokter Mariana Kovacevic heeft resultaat gehad.

De blessures van de twee verdedigers zijn razendsnel genezen met dank aan de moederkoekbehandeling. Vukovic kan zaterdag meespelen tegen FC Twente. Ooijer nog niet, maar hij hervat wel vrijdag al de looptraining.


Het meespelen van Vukovic is een flinke meevaller voor PSV. De vaste linksback Erik Pieters is immers geschorst na zijn gele kaart tegen Ajax (4-1 nederlaag). Daardoor lonkt er een basisplaats voor de Serviër. Ook de blessure van André Ooijer valt mee. Vorige week sprak bondscoach Bert van Marwijk nog de dreigende woorden: "Voor een hamstringblessure staat meestal vier weken, maar soms kan het ook zes of acht weken duren. In dat geval moet André zich ernstig zorgen maken."

Ook Danny Koevermans is er zaterdagavond gewoon bij als de nummers twee en een van de Eredivisie de degens kruisen. De spits ontbrak enkele dagen op het trainingsveld omdat hij ziek was. Vrijdag trainde hij voor het eerst weer mee met de groep. Door het ontbreken van Ibrahim Afellay zal Koevermans waarschijnlijk in de basis beginnen. Ola Toivonen schuift een linie terug naar de nummer 10 positie.

De selectie van FC Twente is topfit om de vorentscheidung te maken in de strijd om de landstitel. Blaise Nkufo is volledig hersteld van zijn hamstringblessure. vorige week begon hij tegen ADO Den Haag uit voorzorg nog op de bank. Wout Brama en Dwight Tiendalli ontbraken deze week met lichte pijntjes op de training. Maar het duo maakte vrijdag de laatste oefensessie gewoon mee.

PSV - FC Twente, zaterdag 19:45 uur
Vermoedelijke opstellingen
PSV: Isaksson; Manolev, Rodriguez, Salcido, Vukovic; Bakkal, Toivonen, Engelaar; Amrabat, Koevermans en Dzsudzsak.
FC Twente: Boschker; Stam, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli; Brama, Perez, Janssen; Ruiz, Nkufo en Stoch.
Provincie:
Tag(s):