woensdag, 24. februari 2010 - 16:03

Vuurwapen en schuldbekentenis in woning mysterieuze schutter

Sprang-Capelle

De politie heeft maandag in de woning van de 40-jarige Waalwijker, die door de politie verdacht werd van het neerschieten van een 42-jarige vrouw op het Halvezolenpad en die zich maandagochtend kort voor zijn arrestatie van het leven beroofde, een handgeschreven brief en het wapen aangetroffen. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

In de brief gaf de man aan dat hij op het slachtoffer geschoten had. Er zijn aanwijzingen dat de man psychische problemen had. Het aangetroffen wapen is zeer waarschijnlijk gebruikt op 5 februari jl. bij het schietincident.

De man die door politie en justitie verdacht werd van het schietincident in Sprang-Capelle beroofde zich maandagochtend 22 februari jl. van het leven. In de woning troffen agenten zijn levenloze lichaam aan. Hij had zich, zo later bleek, vlak voordat de politie de woning binnentrad, met een vuurwapen van het leven beroofd.

De politie zette direct de woning af, waarop de technische recherche in het pand een onderzoek instelde. Tijdens dat onderzoek werden diverse goederen aangetroffen, waaronder het vermoedelijke wapen wat tijdens het schietincident gebruikt was en de brief.

Schuldbekentenis
Uit de door de 40-jarige man geschreven schuldbekentenis concludeert de recherche dat de verdachte het slachtoffer doelbewust heeft opgewacht. Een direct aanleiding voor het schietincident heeft de politie in haar onderzoek niet gevonden. Vooralsnog is niet gebleken dat het slachtoffer en de man elkaar kenden.

Het onderzoeksteam is ervan overtuigd gezien de beschikbare en aangetroffen informatie dat de daad een eenmansactie betrof en dat de 40-jarige man de schutter is geweest van het schietincident op het Halvezolenpad. Eerdere schietincidenten in 2006 op en nabij het Halvezolenpad waarbij destijds geschoten werd op een woning en een kas bleken in het onderzoek niet terug te herleiden naar de 40-jarige man.
Provincie:
Tag(s):