woensdag, 30. juni 2010 - 21:34

Waarschuwing zwemmersjeuk Woldstrand

Zeewolde

De provincie Flevoland heeft, in overleg met de water- en strandbeheerder, met ingang van 28 juni 2010 een waarschuwing gegeven bij het Woldstrand.

‘Na klachten en een visuele controle op het Woldstrand blijken er waterslakjes te zijn gesignaleerd, die de zwemmersjeuk veroorzaken’, meldt de provincie Flevoland.

Bij watertemperaturen van 20 graden of hoger is het mogelijk dat zwemmers of watersporters last krijgen van zwemmersjeuk. Dit is een onschuldige maar vervelende huidreactie op kleine parasieten, die zich in het warme water kunnen bevinden.

De rode bultjes die bij deze aandoening op het lichaam ontstaan, kunnen pijnlijk jeuken. In sommige gevallen kunnen de bultjes enkele weken blijven bestaan. Goed afdrogen na het zwemmen en aantrekken van droog badgoed verkleint de kans op deze aandoening.

Borden geplaatst
Op het Woldstrand zijn borden geplaatst en de mensen worden gewaarschuwd door de zwemwatertelefoon, teletekst en internetpagina van de provincie Flevoland. Het strand blijft wel toegankelijk, maar de waarschuwing is voor het zwemmen. Bij de overige stranden is de waterkwaliteit goed en kan wel worden gezwommen.
Provincie:
Tag(s):