zondag, 4. april 2010 - 17:00

Wandelaar treft dode in water aan

Rotterdam

De recherche van het district Oost stelt een onderzoek in naar de dood van een tot nu toe onbekende man. Het lichaam van de man werd zondagmiddag aangetroffen in natuurgebied de Esch aan de Nesserdijk.

Zondagochtend rond tien uur liep een man in het natuurgebied en het viel hem op dat er langs de waterkant een verandering in de structuur van de begroeiing was. Hij waarschuwde de politie en die constateerde hetzelfde.

Zij stelde een nader onderzoek in door een helikopter boven het gebied te laten zoeken naar eventuele sporen cq aanwijzingen. Ook werd er een speurhond ingezet. Deze hond vond een spoor dat naar de waterkant leidde. Hierop heeft de politie duikers ingezet om te zoeken in het water van de vijver. Deze duikers vonden al snel onder water een lichaam.

Lange tijd bleef onduidelijk of het om een mannen- of vrouwenlichaam ging. Omdat de recherche minitieus onderzoek heeft gedaan en de Technische Recherche sporen heeft veiliggesteld heeft het geruime tijd geduurd voordat het lichaam geborgen kon worden.

Later op de dag werd duidelijk dat het het lichaam van een man betrof waarvan de identiteit vooralsnog onbekend is. De recherche stelt een nader onderzoek in en gaat er van uit dat de man slachtoffer is geworden van een misdrijf.
Provincie:
Tag(s):