vrijdag, 1. januari 2010 - 11:11

Wapens aangetroffen bij illegale vuurwerkvondst

Maassluis

Politiepersoneel hield donderdag twee mannen aan nadat agenten in de woning van het tweetal illegaal vuurwerk en twee vuurwapens aantroffen. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

Illegale vuurwerkbommen
Op basis van binnengekomen informatie stelden agenten donderdagochtend rond negen uur een onderzoek in de woning aan de Chopinstraat in. Onder de kerstboom in de woning troffen zij een tas met illegaal vuurwerk aan. In de tas zaten onder andere vuurwerkbommen.

Vuurwapen gelijkend
Vervolgens werd de woning verder doorzocht. Op de slaapkamer van de jongeman werd een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen. Later zou blijken dat het om een balletjespistool ging. De 22-jarige zoon des huizes is aangehouden voor de wet wapens en munitie en het opslaan van illegaal vuurwerk.

Zware nitraatbommen
In een tweede slaapkamer troffen de agenten nog een balletjespistool aan. Dit bleek te zijn van een 19-jarige zoon. Ook hij is aangehouden voor de wet wapens en munitie. Bij verder onderzoek in de schuur van de woning werd nog een tas met illegaal vuurwerk gevonden. In de tas zaten onder andere zware nitraatbommen.

Al het vuurwerk en de wapens zijn in beslag genomen voor vernietiging.
Provincie:
Tag(s):