dinsdag, 15. juni 2010 - 19:02

Watersporten in het Dok

Vlissingen

Op zaterdag 26 juni vindt van 10.00 tot 17.00 uur voor het eerst de Watersportdag plaats in het Dok van Stadspark Scheldekwartier te Vlissingen.

Op deze dag kan iedereen -jong en oud- zelf gratis allerlei watersportactiviteiten bekijken en deze ook gratis beoefenen. Eén van de publiekstrekkers is de proloog van de Zonnebootrace 2010, waarin bestaande zonnebootteams het tegen elkaar opnemen. Wie informatie wil over de verschillende watersportmogelijkheden in de regio, kan tot 17.00 uur de aanwezige watersportmarkt bezoeken.

Onder professionele begeleiding kunnen bezoekers onder andere Canadees kanoën, kajakken, zeilen in optimistjes, surfen, waterskiën, blokarten en de nieuwe rage stand up paddling uitproberen. Elk heel uur zijn er wedstrijden.

De watersportdag opent met de proloog van de Zonnebootrace 2010. Deze race tussen teams uit de provincie en de rest van Nederland gaat over het Kanaal door Walcheren en finisht in Middelburg. In het Dok tonen de deelnemende teams een aantal behendigheidsproeven. Ook de Nederlandse kampioen 2009, het ‘solarbootteam’ van de Zeevaartschool in Vlissingen, is van de partij.

Het volledige programma vindt u op www.scheldekwartier.nl/nieuws.
Provincie:
Tag(s):