woensdag, 17. maart 2010 - 17:25

Weer autokraken in Purmerend

Purmerend

In de nacht van dinsdag op woensdag hebben autokrakers toegeslagen in de wijk Weidevenne in Purmerend.

Tussen 12.00 en 06.00 uur ‘s nachts zijn er in de Barbados en de Trinidadstraat acht auto’s gekraakt waarbij airbags zijn gestolen. Opvallend is dat geen van de auto’s schade heeft opgelopen tijdens de inbraak.

Woensdagochtend vond een oplettende burger in de Molukkenstraat enkele verstopte boodschappentassen met gestolen airbags. Deze airbags zijn waarschijnlijk door de dader verstopt met de bedoeling ze later weer op te halen.

In Purmerend is de laatste paar maanden een toename te zien in het aantal autokraken. De politie vermoedt dat de krakers georganiseerd werken. Ze breken in een nacht verschillende auto’s van hetzelfde type open en halen dan vooral de airbags en geïntegreerde navigatiesystemen eruit. Vooral Volkswagens worden opengebroken.

De politie vraag buurtbewoners extra alert te zijn op personen die zich
‘s nachts verdacht gedragen. De krakers hebben minimaal een kwartier nodig om in te breken en staan dus enige tijd bij een auto. Verder hebben ze vaak een tas bij zich waarin ze de gestolen goederen meenemen. Dit kan een sporttas zijn, maar ook een plastic tasje van een supermarkt.

Mocht u wat verdachts zien in uw wijk noteer dan het eventuele kenteken van het voertuig en het signalement van de mannen/vrouwen die u ziet en bel dit gelijk door naar de politie via het nummer 112.
Provincie:
Tag(s):