donderdag, 21. januari 2010 - 9:56

Weer extra politie-inzet na golf overvallen

Venlo

De politie Limburg-Noord gaat extra personeel inzetten om de hausse aan overvallen in de regio een halt toe te roepen. Dit heeft korpschef Bryan Rookhuijzen van de politie Limburg-Noord gezegd.

Afgelopen dinsdag werden in Blerick nog twee supermarkten overvallen. Woensdag was het raak bij een supermarkt aan de Diepenbroeklaan in Baarlo. Woensdagavond werd een overval gepleegd op een pizzeria in Weert.

Sinds december 2009 hebben overvallers het in de regio Noord- en Midden-Limburg vooral voorzien op supermarkten, horecagelegeheden en tankstations.
De politie Limburg-Noord wil nu 80 man personeel vrijmaken, die zich met de overvallen bezighouden. Sinds enkele weken wordt er rondom openings- en sluitingstijden van supermarkten al extra gesurveilleerd door de politie.

Het is de tweede keer in een jaar tijd dat de politie Limburg-Noord hard optreedt tegen overvallers. Begin 2009 ondernam de politie actie na een hausse aan overvallen en straatroven. Dit leidde uiteindelijk tot diverse arrestaties en een afname van de straatroven.
Provincie:
Tag(s):