woensdag, 30. juni 2010 - 11:52

Weert positief over treinverbinding met Antwerpen

Weert

Vijf Nederlandse en Belgische gemeenten zien voldoende potentie om tussen het Belgische Neerpelt en Weert de tweede spoorverbinding te realiseren voor personenvervoer tussen Nederland en Vlaanderen. Afgelopen maandag hebben de gemeenten Neerpelt, Overpelt, Hamont Achel, Cranendonck en Weert een eerste plan van aanpak besproken.

De vijf gemeenten hebben er vertrouwen in dat een verbinding tussen Weert en Antwerpen levensvatbaar is en voldoende reizigerspotentieel kan aanboren. Een lang gekoesterde wens van de regiobewoners om de al lang bestaande spoorverbinding tussen Antwerpen en Weert ook daadwerkelijk te benutten, kan met dit initiatief een stap dichterbij komen.

Het streven naar deze treinverbinding voor personenvervoer, start met het kenbaar maken van een blijvende interesse voor realisering van deze verbinding. Hard nodig vinden de burgemeesters en wethouders van de vijf Nederlandse en Belgische gemeenten. Over de gehele Vlaams – Nederlandse grens bestaat slechts één spoorovergang bij Roosendaal in West-Brabant. Het is in het Europa van heden niet van deze tijd dat de beide spoornetwerken van beide landen zo slecht met elkaar zijn verknoopt. Daar moet verandering in komen. Naast regionaal belang, is een tweede spoorovergang tussen de Vlaams – Nederlandse grens ook van nationaal belang en Europees belang.

Komende zomer gaan de vijf gemeenten de gegevens boven tafel halen die aantonen dat er voldoende perspectieven zijn voor deze tweede spoorverbinding tussen Vlaanderen en Nederland. Via de provincies en regionale overheden wordt het plan van aanpak vervolgens voorgelegd aan de nationale overheden.
Provincie:
Tag(s):