zaterdag, 9. januari 2010 - 20:03

Wegen afgesloten door sneeuwstormen. Blijf thuis!!

In het hele land is sneeuw gevallen, al lijkt de hoeveelheid wat achter te blijven bij de verwachting. In de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Noord-Holland heeft men te maken met sneeuwjacht met als gevolg vorming van sneeuwduinen.

De overlast wordt steeds groter en zal ten minste tot zondagochtend voortduren. Het weeralarm, dat door het KNMI is afgegeven, is geldig voor de vier genoemde provincies, maar ook elders in het land kunnen zich sneeuwduinen vormen.

Wegen afgesloten

Vanaf 17:30 uur lukt het niet meer op alle snelwegen de linkerrijstrook vrij te houden van sneeuw. Bovendien werd gemeld dat met name de verbindingswegen op knooppunten verraderlijk glad kunnen zijn. De A67 is inmiddels afgesloten tussen Someren en Geldrop omdat rijden niet langer verantwoord is. De weg is daar een ijsbaan, aldus de VID.

Ook de N701 de weg Muiderberg - Lelystad is tussen de aansluiting met de A6 (afr. Muiderzand) en Lelystad-Haven in beide richtingen afgesloten.

Ongevallen

In Veenhuizen in de provincie Drenthe is aan het einde van de middag een voertuig van de weg geraakt en in een sloot tot stilstand gekomen. De oorzaak bleek gladheid door plaatselijke sneeuwduinen. De bestuurster is door een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.

Ook elders in het land worden aanrijdingen gemeld door gladde wegen. De verkeerscentrales roepen automobilisten in de bovengenoemde provincies op om niet de weg op te gaan.
Provincie:
Tag(s):