donderdag, 7. januari 2010 - 17:16

Wegenzout raakt op

Middelburg

Dinsdagmiddag is bekend geworden dat de vorige week bestelde en toegezegde nieuwe voorraad wegenzout op zijn vroegst begin volgende week afgeleverd zal worden. De nieuwe voorraad zou eerst dinsdag komen.

De leverancier is momenteel niet in staat om te voldoen aan de grote vraag door de wegbeheerders. Vooral in de provincie Zeeland is de vraag naar zout erg groot omdat er door de voortdurende afwisseling tussen vorst en dooi, heel veel gestrooid is.

Met de resterende hoeveelheid zout wordt zorgvuldig omgegaan. Er wordt alleen nog gestrooid op doorgaande routes die aansluiten op provinciale routes. Behalve deze belangrijke doorgaande wegen, zullen ook de drukke fiets- en wandelroutes zo goed mogelijk begaanbaar worden gehouden.

Omdat er momenteel onvoldoende zout is om overal te strooien, zijn sommige wegen niet glad en andere juist wel. Dat leidt tot mogelijk gevaarlijke situaties. Alle verkeersdeelnemers moeten daar rekening mee houden.

Woensdag wordt als proef begonnen met het strooien van zand. Zand heeft als nadeel dat het niet, zoals zout, preventief gebruikt kan worden. Daardoor is het voor de gladheidsbestrijding minder geschikt dan zout, maar de gemeente doet er alles aan om de gladheid zoveel mogelijk te bestrijden.

Terug naar vorige pagina.
Provincie:
Tag(s):