woensdag, 14. juli 2010 - 11:23

Wegpiraat van de weg gehaald na achtervolging

Rotterdam

De politie heeft dinsdagavond na een achtervolging een 20-jarige man aangehouden, die behoorlijk wat verkeersovertredingen had begaan.

Rond kwart over zeven zagen agenten op de Bergweg, ter hoogte van de Bergsingel, een auto met hoge snelheid door het rode licht rijden.
De agenten reden achter de auto aan, maar die reed vervolgens in even hoog tempo door een volgend rood licht en verdween uit het zicht.

Niet veel later zagen de agenten de auto weer, toen hij -wederom door het rode licht- de Zwart Janstraat inreed. Het overige verkeer moest hard op de rem om aanrijdingen te voorkomen. Agenten zetten opnieuw de achtervolging in en gaven de bestuurder een stopteken. Dat werd genegeerd. Omdat de verkeersveiligheid in het geding kwam, staakten de agenten de achtervolging.

Bekeuringen

Een van de agenten bedacht dat de bestuurder wel eens een koerier van een restaurant in de Zwart Janstraat kon zijn. Aangekomen bij het betreffende restaurant, kwam de verdachte daar inderdaad net aan.
Bij zijn aanhouding, weigerde de 20-jarige Rotterdammer zijn identiteitsbewijs te overhandigen. Daarop werd hij meegenomen naar het bureau. Later op de avond werd hij, mét een aantal fikse bekeuringen, heengezonden.
Provincie:
Tag(s):