maandag, 14. juni 2010 - 21:20

Weinig ‘gezeik’ tijdens WK-voetbal

Utrecht

De gemiddelde Nederlander stelde vanmiddag zijn toiletbezoek even uit tijdens de gewonnen eerste groepswedstrijd van Oranje op het WK.

Dit concludeert Vitens, het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland, op basis van de gebruikcijfers van vanmiddag. In het waterverbruik waren duidelijk twee pieken te zien, tijdens de rust en na afloop van de wedstrijd. In de rust lag het gemidelde waterverbruik ruim 75% hoger dan normaal op een maandag.

Waterverbruik door de dag heen

Gedurende een gewone dag gaat het waterverbruik op bepaalde momenten ineens omhoog. Di momenten zijn redelijk voorspelbaar. De eerste piek is 's morgens bij het opstaan te zien, wanneer mensen gaan douchen, tanden poetsen en naar de wc gaan. De volgende piek is rond het middaguur te zien wanneer lunchtijd aanbreekt. Aan het eind van de dag stijgt het waterverbruik wanneer er wordt gekookt en wasjes worden gedraaid. En 's avonds voor het naar bed gaan is er weer een piekje te zien

Vanmiddag was er een ander patroon te zien dan op de meeste maandagen. Voordat de wedstrijd Nederland-Denemarken begon ging iedereen nog even snel naar het toilet en zette een kop koffie of thee. Dit veroorzaakte een piek in het waterverbruik, daarna was een opvallend laag waterverbruik te zien. Dat de rust wordt gebruikt voor opnieuw een bezoek aan het toilet, was ook te zien aan een stijging in het waterverbruik. Dan daalt het verbruik opnieuw tot aan het fluitsignaal, daarna maken veel voetbalfans opnieuw de gang naar de wc.
Provincie:
Tag(s):