maandag, 8. maart 2010 - 6:50

Werknemers Nefit staken 48 uur

Buinen

De werknemers van verwarmingsproducent Nefit in Buinen zetten vandaag en morgen (dinsdag 9 maart) de ingezette staking van vorige week voort.

Nefit weigert nog steeds om een fatsoenlijk sociaal plan af te sluiten met de werknemers. Albert Kuiper, bestuurder FNV Bondgenoten: “Iedere week komt er een extra stakingsdag bij zolang de directie van Bosch Nefit niet over de brug komt. De sluiting van de fabriek heeft grote sociale consequenties voor de mensen. De locatie in Buinen maakt nog steeds winst en Bosch EU heeft een verkoopomzet van 45 miljard euro en 280.000 medewerkers. Het is dus ‘peanuts’ voor het bedrijf om de werknemers op een fatsoenlijke manier te behandelen. De houding van Bosch Nefit is gewoon te kinderachtig voor woorden.”

De werknemers van Nefit zijn boos omdat de fabriek in Buinen gaat sluiten en verhuist naar Deventer, 150 kilometer verderop. Een koude douche voor de werknemers. Zij willen een werkgelegenheidsgarantie en een onkostenvergoeding. En als ze niet mee kunnen, een goede afvloeiingsregeling. Een maand geleden hielden de werknemers spontaan een werkonderbreking en verleden week werd door 150 werknemers gestart met staken.

Bij Nefit in Buinen werken 180 mensen.De provincie Drenthe en de gemeente Borger-Odoorn hebben Bosch gevraagd de sluiting in ieder geval met een jaar uit te stellen. De arbeidsmarkt in de omgeving is momenteel dramatisch.
Provincie:
Tag(s):