woensdag, 17. februari 2010 - 21:38

Werkplein Zuidoost-Drenthe officieel geopend

Emmen

Werkplein Zuidoost-Drenthe is woensdagmiddag officieel geopend door de wethouders Gezienes Evenhuis van Emmen, Frits Alberts van Borger-Odoorn, Truus Pot Eland van Coevorden, mevrouw Lichtenberg van het UWV Werkbedrijf en de heer Van der Werff van de Belastingdienst regio Noord. In het Werkplein zijn de gemeente Emmen, het UWV WERKbedrijf, de Belastingdienst/Noord en Sociaal Medische Zaken (voorheen UWV AG) gevestigd. Door samen te werken én de krachten te bundelen, worden werkzoekenden beter begeleid naar passend werk en worden ook werkgevers beter bediend.

Voor werkzoekenden is Werkplein Zuidoost-Drenthe dé plek voor alles wat te maken heeft met werk en inkomen. Vanuit het Werkplein worden acties ondernomen om werklozen te helpen bij het vinden van een passende baan of (vervolg)studie. Ook een eventueel tijdelijk inkomen wordt in het Werkplein geregeld . Ondernemers kunnen in het Werkplein terecht voor geschikte kandidaten voor vacatures en vinden hier ook informatie over scholing, subsidies en werkstages.

In Werkplein Zuidoost-Drenthe werken de medewerkers van Sociale Zaken van de gemeente Emmen en het UWV WERKbedrijf sinds oktober 2009 nauw samen. Ook de Belastingdienst/Noord en Sociaal Medische Zaken zijn in het Werkplein gevestigd. De verwachting is dat in de loop van 2010 ook (een deel van) de medewerkers van Sociale Zaken van de gemeenten Coevorden en Borger-Odoorn hun intrek nemen in het Werkplein. Daarmee is Werkplein Zuidoost-Drenthe dan dé centrale plek voor werk en inkomen voor inwoners en bedrijven in heel Zuidoost-Drenthe.
Provincie:
Tag(s):