woensdag, 16. juni 2010 - 21:16

Werkplein Zuidoost-Drenthe verlaagt uitkering van 155 jongeren

Emmen

Werkplein Zuidoost-Drenthe heeft de uitkering van 155 jongeren voor één maand verlaagd met 20 procent. Deze maatregel is genomen omdat de jongeren zonder goede reden niet zijn op komen dagen tijdens de verplichte manifestatie Pak je Kans! op 19 mei. Deze manifestatie was opgezet om werkloze jongeren in de leeftijd van 16 tot 27 jaar een kans te bieden op werk en/of scholing.

Vorige week heeft het Werkplein de uitkering van 250 jongeren geblokkeerd omdat zij niet naar de manifestatie zijn gekomen. De jongeren hadden tot 15 juni de tijd om aan te geven waarom ze toen niet aanwezig waren. De afgelopen week is het Werkplein overspoeld met reacties van jongeren. Van 155 jongeren die geen goede reden hadden, is de uitkering nu voor één maand met 20 procent verlaagd. De uitkering van de jongeren die vanwege een goede reden niet aanwezig waren, is inmiddels gedeblokkeerd. Aan 225 jongeren wordt naar aanleiding van de manifestatie een vervolgtraject aangeboden.

De manifestatie Pak je Kans! is één van de acties uit het Actieplan Jeugdwerkloosheid. De economische crisis treft startende jongeren op de arbeidsmarkt het hardst. Het Actieplan Jeugdwerkloosheid is opgezet om jongeren ook de kans op de arbeidsmarkt te geven die zij verdienen. Het plan wordt in Drenthe uitgevoerd door Werkplein Baanzicht in Assen, Werkplein Hoogeveen en Werkplein Zuidoost-Drenthe in Emmen. In deze Werkpleinen werken de gemeenten nauw samen met het UWV WERKbedrijf. Bij de uitvoering van het actieplan zijn ook werkgevers en scholen betrokken.
Provincie:
Tag(s):