maandag, 22. maart 2010 - 20:35 Update: 08-07-2014 0:31

Werkstraf hacker geëist voor bedreiging op internetsite

Den Haag

De officier van justitie in Den Haag heeft maandag een werkstraf van 180 uur en twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf geëist tegen een 24-jarige man uit Den Haag.

De man moest voorkomen omdat hij op 13 maart 2009 via internet een bedreiging uitte en dit deed door de computer van zijn buurvrouw te hacken.

De 24-jarige verdachte kondigde op een Amerikaanse website aan dat hij op zijn oude school mensen zou gaan doodschieten. De bedreigende woorden "Tomorrow I'll kill some peeps from my old school, the Maerlant college in The Hague", stonden op de website met zo'n vijf miljoen bezoekers per dag. De verdachte deed deze bedreiging kort na een schietincident op een school in Duitsland. Hierbij vielen zestien doden.

De officier van justitie benadrukte tijdens de zitting de ernst van de ten laste gelegde feiten. De Hagenaar heeft ernstige bedreigingen geuit via het internet, waarbij de lezers van die bedreigingen niet konden inschatten of de schrijver zijn woorden ten uitvoer zou brengen.

Dit heeft voor veel onrust gezorgd, ook bij de school zelf. Daarnaast heeft de verdachte ingebroken in de beveiligde internetverbinding van zijn buurvrouw. Hierdoor is de vrouw onnodig betrokken geraakt in het politieonderzoek.

De politie ontdekte namelijk aan de hand van het IP-adres van de computer van welke pc het bericht was verstuurd. Hierop is de politie haar woning binnen gegaan en heeft er een huiszoeking plaatsgevonden. De verdachte heeft tijdens het verhoor bij de politie verklaard dat het om een grap ging. Tijdens de zitting zei hij spijt te hebben van zijn daad.

De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak.
Categorie:
Tag(s):