vrijdag, 1. januari 2010 - 16:21

Wethouder gewond na geven startschot met kanon

Oldenzaal

Wethouder Frits Rorink, 51 jaar, van de gemeente Oldenzaal is vrijdagmiddag 1 januari omstreeks 13.35 uur gewond geraakt toen het startschot werd gegeven bij de nieuwjaarsduik in recreatiepark Het Hulsbeek in Oldenzaal.

Het startschot werd gegeven met het kanon van het schip van stichting “de Tukker”, de stichting die dit jaar als goed doel voor de organisatie van de nieuwjaarsduik was gekozen. De stichting had daarom het kanon van het schip beschikbaar gesteld om het startschot te lossen. Door nog onduidelijke reden is de heer Rorink hierbij gewond geraakt aan een van zijn benen. Met ernstig beenletsel is hij direct met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Duidelijk is dat het kanon een aantal keren weigerde en dat even daarna wel het schot afging. Hoe dit heeft kunnen gebeuren wordt o.a. door de technische recherche van de politie Twente onderzocht. Op dit moment kan nog niets meer worden gezegd. Ook wordt in het onderzoek meegenomen of er een vergunning voor e.e.a. was afgegeven.

Met toestemming van justitie is in de loop van de middag een 59-jarige Enschedeër aanhouden i.v.m. mogelijke betrokkenheid bij het ongeval.

Duidelijk is dat veel mensen getuige zijn geweest. Wanneer er mensen zijn die behoefte hebben aan een gesprek over dit gebeuren kan men daarvoor bij slachtofferhulp terecht.
Provincie:
Tag(s):