maandag, 1. maart 2010 - 15:43

Wethouder Holman en regiodirecteur de Vries als hekkensluiter

Emmen

Vandaag (maandag 1 maart) start de aannemer in opdracht van ProRail met de voorbereidingen van het nieuwe station op de Nieuw Amsterdamsestraat in Emmen. De Nieuw Amsterdamsestraat wordt verdiept en gaat onder het nieuwe station doorlopen. Hiervoor is het nodig deze straat gedurende negen maanden af te sluiten. Wethouder Holman van de gemeente Emmen en regiodirecteur de heer De Vries van Prorail hebben maandag om 8.00 uur de Nieuw Amsterdamsestraat symbolisch afgesloten.

Het station Emmen Zuid bedient straks de drie wijken Rietlanden, Bargeres en Delftlanden. Bij het station komt een transferium; een terrein met voldoende parkeerruimte en het gemak om vervolgens met de trein verder te reizen, zowel richting Emmen-centrum als richting Zwolle. Voor fietsers en voetgangers komt er een fiets/voetgangersbrug. De Nieuw Amsterdamsestraat wordt ter hoogte van het nieuwe station verdiept zodat deze onder het station doorloopt. Doordat het verkeer niet meer voor passerende treinen hoeft te stoppen, verbetert de doorstroming van verkeer op de Nieuw Amsterdamsestraat.

Naast het aanleggen van het station en de ondertunneling, ondergaat de Nieuw Amsterdamsestraat nog een paar ingrijpende veranderingen. De weg wordt verbreed en er worden twee rotondes aangelegd: op de kruising Nieuw Amsterdamsestraat/Waanderveld/Delftlanden en op de kruising Nieuw Amsterdamsestraat/Veldstukken.

Op 1 maart beginnen de werkzaamheden aan het station, de onderdoorgang en de fietsbrug. Eind 2010 zijn deze werkzaamheden afgerond. De werkzaamheden voor verbreding van de weg en de aanleg van twee rotondes zijn gepland in de tweede helft van 2010.(
Provincie:
Tag(s):