zaterdag, 17. juli 2010 - 11:24

Wethouders Tas en Hendriks samen in de reuzencondoom

Nijmegen

Het duomandje van de condoomluchtballon van de GGD is dit jaar tijdens de Vierdaagse voorbehouden aan twee wethouders Zorg & Welzijn: Floris Tas (Nijmegen) en Geert Hendriks (Beuningen).

Met de ballontocht onderstrepen de wethouders het belang van SOA- en seksualiteitshulpverlening in de regio Nijmegen.

Zoals gebruikelijk neemt GGD Regio Nijmegen deel aan de Roze Woensdag met als doel om de MSM-doelgroep (mannen die seks hebben met mannen), maar ook jongeren in het algemeen, kennis te laten maken met de SOA- en seksualiteitshulpverlening van de GGD.

Onder het mom 'Versieren is leuk, een SOA niet' gaat een promoteam van de GGD in het gebied rond de Hertogstraat op de versiertour. Het team is in gezelschap van een partyfotograaf die bezoekers samen met de 'leuke jongens' van het team op de foto zet, nadat ze versierd zijn met slingers. Versierde bezoekers kunnen hun foto terugvinden op de website van de GGD.

Het SOA-Sense team van de GGD geeft informatie en advies bij vragen over seksualiteit, zoals over SOA, seksueel geweld, grenzen stellen, pijn tijdens het vrijen en homoseksualiteit. Ook SOA-testen, Hep B-vaccinaties, pilrecepten en doorverwijzingen behoren tot de SOA-Sense dienstverlening.
Provincie:
Tag(s):