dinsdag, 26. januari 2010 - 21:41

“Wie eenmaal besmet is met het Fiets 4Daagse-virus, blijft jaar in jaar uit terugkomen.”

Regio

De 45ste editie van het gezelligste, een van de oudste en grootste fietsevenement van Nederland de Drentse Fiets 4Daagse vindt dit jaar plaats van dinsdag 13 t/m vrijdag 16 juli.

Samen met vele fietsliefhebbers vier dagen op de fiets door het prachtige Drenthe: gezellig én gezond. Vandaar dat Groene Land Achmea zijn naam verbonden heeft aan de Drentse Fiets 4Daagse.

Heerlijk fietsen in een ontspannen vakantiesfeer. Weg van al die dagelijkse beslommeringen, drukte of zorgen, en op je gemak genieten van de omgeving, elkaars gezelschap en van de gemoedelijkheid en gastvrijheid in de fraaie oude dorpjes. Geen oog hebben voor het landschap, maar wel 80 tot 100 km op de fiets. Niks gebaande wegen, maar op je ATB een fikse inspanning leveren. Weg achter je computer en samen met je ouders of opa en oma vier dagen fietsen, spelletjes doen en volop avonturen beleven. Kortom, de Drentse Fiets 4Daagse biedt de mogelijkheid om er eens even een paar dagen tussenuit te trekken en tot jezelf te komen in een prachtige natuurlijke omgeving.

De website is met ingang van 2010 geheel vernieuwd. Er is gekozen voor een meer eigentijdse vormgeving, helder en opgemaakt in de kleuren van de Fiets 4Daagse. Daarnaast is, dankzij een zoekfunctie, de informatie over alle startplaatsen, routes, overnachten, inschrijven, etc. beter te vinden. Wekelijks is op deze website nieuwe informatie te vinden.

Vanuit Assen, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Diever, Norg en Dalen starten elke dag toerroutes van 30 tot 60 km. Ze leiden via de mooiste paden en wegen langs bekende en onbekende plekjes in Drenthe. Naast deze routes zijn er ook nog de KindActiefRoute, de CarrouselRoute, de ATB 4Daagse, de 80/100 km routes, het Fiets 4Daagse Arrangement Lingen, de RollOnRoute voor mindervaliden en de GPS 4Daagse.

Voor veel deelnemers blijkt het interessant te zijn om te kunnen starten vanuit een kleinere startplaats in een landelijk gebied. Het grote voordeel hiervan is dat je vanaf de start vrijwel direct de natuur in fietst. Daarom heeft het bestuur besloten twee startplaatsen aan Fiets 4Daagse toe te voegen. Norg en Dalen spannen zich allebei geweldig in om de fietsers gastvrij te onthalen met vele gezellige activiteiten. Men kan vanuit deze startplaatsen kiezen voor een route van 30 of 40 km en vanuit Dalen ook nog een route van 60 km. Een tot nu toe door de Fiets 4Daagse weinig bezocht gebied ligt nu open voor de fietsers: het beek- en esdorpenlandschap en het Leekster- en Paterswoldse meer in Noord-Drenthe, het gevangenisdorp Veenhuizen in het noorden en het vestingstadje Coevorden, het Vechtdal en het interessante grensgebied met Duitsland in het zuiden van Drenthe.

In 2010 start de GPS 4Daagse vanuit Dwingeloo in het zuidwesten van Drenthe. Voordeel van Dwingeloo is dat men in alle rust kan starten, z’n GPS-route vinden en onderweg kan aanhaken bij de gezelligheid van bekende Fiets 4Daagse-pauzeplaatsen als Ruinen, Uffelte en Diever. De ondernemers van Dwingeloo maken zich sterk voor een aangenaam verblijf in dit prachtige brinkdorp. De GPS 4Daagse wordt georganiseerd in samenwerking met Fun in Drenthe.

De KindActiefRoutes zijn al jaren een begrip voor (groot)ouders en kinderen. Ze zijn meer dan fietsroutes alleen. Onderweg verzorgen organisaties als Staatsbosbeheer, het Drentse Landschap, IVN, Waterschap Reest en Wieden, Wereldnatuurfonds, Veilig Verkeer Nederland en plaatselijke verenigingen samen allerlei activiteiten. Lekker knutselen, een (kinder)boerderij bezoeken, muziekinstrumentjes maken, sport en spel en vele andere.

Met de CarrouselRoute ontdekt de fietser de verschillende landschappen van Drenthe. De start op de eerste dag is in Emmen. Daarna gaat het naar Hoogeveen en op de derde dag is Meppel het startpunt. De route op de slotdag satart vanuit Assen. Dat betekent een Fiets 4Daagse vol afwisseling!

Met een vierdaagse fietstrektocht het grensgebied Drenthe-Emsland ontdekken? Het kan met het Arrangement Lingen. Vanuit Emmen rijden de deelnemers de eerste dag naar het Duitse Lingen. De tweede en de derde dag zijn tochten uitgezet door het prachtige landschap rond Lingen. Op de laatste dag fietst men terug naar Emmen. Het arrangement wordt georganiseerd in samenwerking met Stadt Lingen. Inclusief bagage nabrengservice en drie hotelovernachtingen op basis van logies/ontbijt. Onder de deelnemers die zich vóór 1 mei aanmelden wordt een gratis deelname t.w.v. € 392,- voor twee personen verloot!

De RollOnRoute is een speciale route vanuit Hoogeveen voor mindervalide deelnemers met een rolstoel of scootmobiel. De routes over goed begaanbare wegen zijn 20 tot 25 km lang en zijn uitstekend bewegwijzerd. Bij de start en finish en onderweg zijn extra voorzieningen aanwezig, rolstoeltoegankelijke toiletten, een stalling voor scootmobielen en een oplaadpunt voor accu’s. De RollOnRoute wordt georganiseerd in samenwerking met De Noorderbrug.

Wie zich vóór 1 maart aanmeldt maakt niet alleen gebruik van een aantrekkelijke korting op de deelnameprijs, maar dingt ook mee naar een van de mooie prijzen, zoals een hotelarrangement van Drenthehotels, een sauna-arrangement bij de Veluwse Bron of een waardebon voor de klusbus van Icare en als hoofdprijs een Philips Sapcentrifuge, beschikbaar gesteld door hoofdsponsor Groene Land Achmea.Praktische informatie en inschrijven

Alles weten over de routes, de startplaatsen, tarieven, overnachtingsmogelijkheden, arrangementen, annuleringsvoorwaarden, enz.? Kijk dan op de website www.fiets4daagse.nl. Op de site staat bovendien telkens de meest actuele informatie, zoals nieuws over activiteiten tijdens het evenement.

Of neem contact op met het kantoor in Diever: tel. (0521) 59 41 30 (ma-do 09.00-14.00 uur), e-mail: info@fiets4daagse.nl.Startplaatsen

Assen

Routes: 30, 40 en 60 km, 80/100 km routes, AvondFiets 4Daagse

Startlocatie: Sport- en Evenementencentrum De Bonte Wever (v/h DeSmelt)Hoogeveen

Routes: 40 en 60 km, KindActiefRoute 30 km, RollOnRoute 25 km

Startlocatie: Sportveldencomplex BentincksparkEmmen

Routes: 30, 40 en 60 km, Start CarrouselRoute, Arrangement Lingen

Startlocatie: Sportpark MeerdijkMeppel

Routes: 30, 40 en 60 km

Startlocatie: Sportpark EzingeDiever

Routes: 40 km, KindActiefRoute 30 km

Startlocatie Café Restaurant BrinkzichtNorg

Routes: 30, 40 km

Startlocatie: Multifunctioneel Centrum De BrinkhofDalen

Routes: 30, 40 en 60 km

Startlocatie: Restaurant ‘t OelnbretATB 4Daagse

Routes: 25 en 55 km

Startlocatie: nog niet bekendGPS 4Daagse

Routes: 40 en 60 km

Startlocatie: Hotel De Brink in Dwingeloo
Provincie:
Tag(s):