vrijdag, 5. februari 2010 - 21:27

Wielerronde van Drenthe start in Meppel

Meppel

Zondag 11 april start de 2de etappe van de Ronde van Drenthe om 13.00 uur op het Kerkplein van Meppel.

De gemeente Meppel en de verschillende initiatiefnemers en vrijwilligers zijn blij dat de 50-jarige wielerronde, die dit jaar voor het eerst in twee dagen wordt gereden start onder de Meppeler Toren. Na een aantal ronden door het historische centrum vervolgen de renners hun tocht door het prachtige Reestdal naar De Wijk om verder de altijd pittige VAM-berg te beklimmen, de keienstrook bij Grolloo te nemen en te finishen in Hoogeveen. Die stad is ook begin- en eindpunt van de eerste etappe die zaterdag wordt verreden.

Wethouder van Sport, Egbert van Dijk: "Meppel is trots op het binnenhalen van zo'n belangrijk UCI-wielerevenement. Dat profs uit heel wereld punten kunnen halen op ons fraaie parcours laat zien dat Meppel zich graag inzet voor zo'n bijzondere wedstrijd met een halve eeuw traditie! Een wedstrijd die in de kalender juist tussen belangrijke klassiekers als de Brabantse Pijl en Parijs Roubaix valt."

Vanzelfsprekend wordt de start een groot feest met side-events, een reclamekaravaan en niet te vergeten enthousiast publiek. Langs de route is veel te zien en voor wie mee wil naar de zwaarste delen van het parcours zijn er plaatsen in de vip-bussen te reserveren. Het deelnemersveld bestaat uit ruim 20 ploegen met in totaal zo'n 160 renners. Voor Meppel betekent de etappestart weer een mooie uitbreiding van het al rijke scala aan evenementen.
Provincie:
Tag(s):