zondag, 18. april 2010 - 21:05

Wijkstemdag voor de Korrewegwijk in Groningen

Groningen

Op zaterdag 17 april vond de Wijkstemdag voor de Korrewegwijk in Groningen plaats. Ongeveer twintig plannen/ideeën waren door bewoners, al dan niet door organisaties ondersteund, ingebracht. Zo ook het project "Korrewegwijk Schoon ... we doen het gewoon".

Het project, in de wijk ondertussen bekend als Project 13, is door de bewoners van de Korrewegwijk met Gert Bron, projectleider MilieuStewards van de Milieudienst in Groningen opgesteld. Samen met de MilieuStewards Kars Ottens en Wally Schepers heeft Albert van den Berg, bewoner van de Padangstraat zich voor Project 13 sterk gemaakt. En met succes. Met maar liefst zo'n 1350 voorkeurstemmen eindigde Project 13 op de tweede plaats. Daarmee slechts met een handjevol stemmen van de eerste plaats verwijderd.

Uit handen van burgemeester Peter Rehwinkel ontving Albert van den Berg de bloemen en van het talrijke publiek de hulde voor het behaalde resultaat. De bewoners kunnen daarmee weer rekenen op de uitvoering van zes Stratenacties en zes Milieustraten. Al deze acties, die in de periode juni 2010 tot juni 2011 zullen worden uitgevoerd, dragen bij aan een zichtbaar en uiteindelijk meetbaar schonere woon-en leefomgeving in de Korrewegwijk.
Provincie:
Tag(s):