maandag, 29. maart 2010 - 10:10

Wilde achtervolging na opzettelijk inrijden op agent

Wolvega

De politie heeft een 47-jarige inwoner uit Wolvega aangehouden op verdenking van poging tot doodslag op een agent.

Surveillerende agenten hielden op zaterdag rond 21.45 uur met de lasergun een snelheidscontrole op de Steenwijkerweg in Wolvega. Van een passerende personenauto werd een snelheid gemeten van 140 kilometer per uur waar 80 kilometer per uur is toegestaan. Eén van de agenten, gekleed in een gele uniform jas, ging op de as van de weg staan en gaf de automobilist een stopteken. Hierbij gebruikte de agent een zaklantaarn die voorzien was van een oranje kegel.

De bestuurder verminderende geen snelheid maar stuurde de auto recht op de agent af. Door hard weg te rennen kon de agent voorkomen dat hij aangereden werd. De auto reed met hoge snelheid door in de richting van De Blesse. Door de politie is de achtervolging ingezet en tijdens de rit reed de Wolvegaaster met snelheden van boven de 140 kilometer door de bebouwde kom van De Blesse en ook verminderde hij geen snelheid bij kruisingen.

In Willemsoord, in de omgeving van de Koningin Wilhelminalaan verloor de bestuurder de macht over het stuur en slipte. Door met een politieauto tegen de auto aan te rijden werd de auto tot stilstand gebracht en kon de bestuurder aan worden gehouden. De man bleek dronken te zijn en in zijn auto werden vele lege bierflessen aangetroffen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek in werd gesloten.
Provincie:
Tag(s):