zondag, 29. augustus 2010 - 9:51

Willem-Alexander bij inwijding Amsterdamse synagoge

Amsterdam

Prins Willem-Alexander woont zondag de inwijding bij van de nieuwe synagoge van de Liberaal Joodse Gemeente Amsterdam. ‘De synagoge annex gemeenschapscentrum is ontworpen door architect Bjarne Mastenbroek’, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst .

De synagoge biedt ruimte aan de leden van de Liberaal Joodse Gemeente Amsterdam waaronder een groot aantal kinderen dat wekelijks Joods onderwijs volgt. Naast een gebedshuis, leerhuis en ontmoetingsplaats voor de Joodse gemeente, is het gebouw opgezet als plaats waar verschillende religieuze en etnische groepen elkaar kunnen ontmoeten.

Het nieuwe multifunctionele gebouw huisvest naast gebedsruimten ook kantoorruimten, zalen en onderwijslokalen. De synagoge is gelegen aan de Zuidelijke Wandelweg in Amsterdam.

Het liberale jodendom is een richting binnen het jodendom die aan het begin van de 19de eeuw in Duitsland ontstond om het historische jodendom met het moderne leven in overeenstemming te brengen. Op dit moment is de Liberaal Joodse Gemeente Amsterdam de grootste van de negen liberaal-joodse gemeenten in Nederland.
Provincie:
Tag(s):