dinsdag, 28. september 2010 - 9:09

Willem Alexander en Máxima bij Slotbijeenkomst Oranje Fonds

Utrecht

Prins Willem Alexander en Prinses Máxima waren maandagmiddag 27 september in Utrecht aanwezig bij de slotbijeenkomst van het Oranje Fonds Groeiprogramma.

De 14 deelnemers van het Groeiprogramma ontvangen uit de handen van de Prins en Prinses, beschermpaar van het Oranje Fonds, hun ‘groeidiploma’. In 2008 startten het Oranje Fonds en McKinsey het Oranje Fonds Groeiprogramma. Het programma biedt ‘sociale pioniers’ een intensief training- en coachprogramma, gericht op de duurzame groei van succesvolle initiatieven. Met de hulp van een persoonlijke coach uit het bedrijfsleven en steun van diverse experts op het gebied van strategie, organisatie, financieel management, transparantie en communicatie hebben de projecten hun organisatie versterkt en hun groeiambities vertaald in een ondernemingsplan. Alle 14 deelnemers zijn daar met goede resultaten in geslaagd. Hun succesvolle lokale projecten zijn klaar om uit te groeien tot landelijke projecten. Tijdens de slotbijeenkomst presenteren de deelnemers de groei die ze in het eerste jaar van het Groeiprogramma hebben doorgemaakt.

Drie voorbeelden van de 14 projecten zijn ‘Welkom in mijn Wijk’, een uitwisselingsprogramma tussen kinderen van verschillende basisscholen in een interculturele setting. Stichting Al Amal biedt opvoedondersteuning aan Marokkaanse probleemgezinnen, die door reguliere hulpverlening niet worden bereikt. Stichting Amsterdam Cares heeft het project ‘Be the change’ opgezet, dat jonge mensen in het bedrijfsleven aanmoedigt zich vrijwillig in te zetten voor kwetsbaren in de samenleving.

De komende jaren blijven het Oranje Fonds en McKinsey de sociale projecten ondersteunen, met zowel een financiële bijdrage als inhoudelijke raad.
Provincie:
Tag(s):