dinsdag, 2. februari 2010 - 9:11

WIN / WIN in première gegaan

Rotterdam

Op het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) is maandagavond de film WIN / WIN in première gegaan. In het bijzijn van een groot deel van de cast en de crew werd de film vertoond in bioscoop Pathé aan het Schouwburgplein. De film met in de hoofdrollen Halina Reijn, Hans Kesting, Oscar van Rompay, Leon Voorberg en Phi Nguyen gaat over de harde wereld in de dealing rooms bij banken.

De vierentwintigjarige Ivan (Oscar van Rompay) werkt als assistent analist bij een Amerikaanse investeringsbank aan de Amsterdamse Zuidas. De zee aan getallen die dagelijks langs stroomt ziet hij als één groot spel. Op een dag wordt hij ontdekt door de doorgewinterde trader Stef (Leon Voorberg), die hem als zijn junior wil lanceren. Terwijl links en rechts banken omvallen, harkt Ivan in de dealing room enorme winsten binnen en maakt een bliksemcarrière.

Ineens heeft de receptioniste Deniz (Halina Reijn), die Ivan tot nu toe alleen heimelijk observeerde, oog voor hem. En ineens woont Ivan in een dik appartement op een steenworp van de bank. Van buiten bezien gaat het hem voor de wind. Maar ondertussen vereenzaamt hij en verliest zijn gevoeligheid. Ondanks alles blijft hij in de dealing room winnen, tot de dag dat hij besluit om alles te verliezen.
Categorie:
Tag(s):