vrijdag, 22. januari 2010 - 15:33

Winkeldief laat spijtbriefje achter bij kassa

Rosmalen

Een 41-jarige winkeldief uit Rosmalen pleegde zijn daad op een wel heel opmerkelijke manier. De man bood in een supermarkt aan de Vreeburg een volle kar boodschappen aan bij de kassa en stopte de spullen daarna in zijn tas.

Copie ID-bewijs
In plaats van geld, overhandigde de man caissière een spijtbriefje met daarop de mededeling dat men 'de politie maar moest bellen' en de tekst 'een mens moet toch eten'. Op het briefje was tevens een kopie van zijn identiteitsbewijs te zien. Daarna liep de man met de boodschappen de winkel uit.

De gealarmeerde politie zocht de man thuis op en hield hem aan. Hij bleek een deel van de boodschappen al te hebben opgeborgen of opgegeten en hij was doende de barcodes van de producten te halen.

Barcodes uitgeknipt
De kennelijk armlastige Rosmalenaar gaf aan dat hij later, als hij weer wat geld had, met de barcodes terug ging naar de winkel om de spullen alsnog af te rekenen. Hij zei dit al vaker te hebben gedaan. De supermarkt deed echter aangifte van diefstal.

De man werd gehoord en daarna weer vrijgelaten. Een deel van de gestolen boodschappen kon inmiddels terug gegeven worden aan de winkel.
Provincie:
Tag(s):