zaterdag, 20. februari 2010 - 0:30

Winkeldief met behulp van passanten aangehouden

Den Helder

Donderdagmiddag rond 14.00 uur werd na een achtervolging, in de Narcisstraat een 34-jarige winkeldief uit Alkmaar aangehouden door twee beveiligers van warenhuis Vroom & Dreesmann aan de Beatrixstraat.

De beveiligers kregen de hen bekende verdachte in het warenhuis in de smiezen toen hij bezig was drie spijkerbroeken in een krant te verpakken. Hij hield de krant boven het beveiligingspoortje en liep de zaak uit aan de kant van de Beatrixstraat. Hij liep in de richting van het Julianaplein en ter hoogte van de Kroonpassage kon hij worden vastgepakt. Daarbij liet hij de krant met de drie spijkerbroeken erin op de grond vallen. Deze zijn later door de onbekend gebleven vrouw keurig terugbezorgd bij de beveiligers.

Nadat de verdachte was vastgepakt, rukte hij zich los en zette een sprint in. Hij rende in de richting van de Bloemenbuurt, achtervolgd door de twee beveiligers. Toen de man uit het zicht verdween, kregen de beveiligers aanwijzingen van behulpzame bewoners van de Bloemenbuurt in Tuindorp. Daardoor kon worden vastgesteld dat de verdachte zich had verschanst op een achtererf aan de Narcisstraat waar hij een schutting over was geklommen.

Toen de beveiligers hem opnieuw beetpakten, kreeg één van hen enkele tikken. Nadat ze hem hadden overmeesterd werd de verdachte overgenomen door de politie.

De verdachte, een bekende veelpleger van de politie, is in verzekering gesteld en is vrijdagmiddag voorgeleid voor de officier van justitie te Alkmaar.

De politie wil nog graag in contact komen met de behulpzame vrouw op de Beatrixstraat. Zij wordt verzocht zich telefonisch te melden bij de politie in Den Helder: 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):