donderdag, 11. maart 2010 - 22:41

Winkelstraat ontruimd na kortsluiting

Roermond

In het centrum van Roermond is donderdagavond een winkelstraat ontruimd nadat er gaslucht werd geroken in een kledingwinkel. Op last van de brandweer werden diverse winkelpanden aan de Steenweg ontruimd en moest het winkelend publiek de Steenweg verlaten, zegt een woordvoerder van de brandweer.

Metingen van de brandweer wezen op een explosief mengsel dat werd geconstateerd in de kruipruimte van een winkel. Ook kwam er rook uit het wegdek. Verder onderzoek wees uit dat er kortsluiting is ontstaan tussen twee electriciteitskabels onder het wegdek. Het explosief mengsel dat hierbij vrijkwam is in de ruimte onder de winkel getrokken, waardoor de geur in het filiaal werd waargenomen. Omdat het een explosief mengsel betrof werd besloten alle panden, zo’n 60 tot 70, aan de Steenweg te ontruimen.

Energiebeheerder Enexis is bezig om de storing in het stroomnet te verhelpen. Winkeliers en bewoners zijn door de gemeente tijdelijk opgevangen in de stadsschouwburg. Rond 21.45 uur werd het winkelgebied weer vrijgegeven. Zo’n 16 panden direct in de omgeving van de kortsluiting zullen nog tot middernacht zonder stroom zitten, aldus de brandweerwoordvoerder.
Provincie:
Tag(s):