zaterdag, 9. januari 2010 - 21:54

Winter slaat hard toe in provincie

Lelystad / Almere

De winterse omstandigheden zorgen in de gehele provincie voor veel overlast. Zowel op het land als op het water worden veel problemen ondevonden.

Op diverse plaatsen waait de sneeuw op en ontstaan zogenaamde sneeuwduinen. Rijkswaterstaat waarschuwt automobilisten voor plaatselijk gladde stukken op de A-6. Omdat de snelweg voor het grootste deel door open vlakte voert heeft de wind vrij spel. Diverse glijpartijen op de snelweg zijn reeds gemeld. Voor zover bekend is er tot nu toe alleen blikschade.

De Oostvaarersdijk tussen Almere en Lelystad is in verband met de gladheid in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer.

Sinds vrijdagmiddag geldt, ondanks de inzet van ijsbrekers, een vaarverbod op de route tussen Amsterdam en Lemmer. Vandaag werd het vaarverkeer op de route hervat, ware het wel in convooi en voorgegaan door diverse ijsbrekers die de route vrij moesten maken. Het grootste probleem is de wind, die de ijsschotsen in de vaarweg drijft die door de ijsbrekers was vrijgemaakt. In totaal tien schepen maakten gebruik van de mogelijkheid om onder begeleiding te varen. Zondag wordt er opnieuw in convooi gevaren, schepen die mee willen moeten zich vooraf melden bij de Centrale Post IJsselmeer.
Provincie:
Tag(s):