maandag, 12. juli 2010 - 8:55

WK-finale in Nederland rustig verlopen

Utrecht

De WK-finale is in de grote steden vrij rustig verlopen. Uiteindelijk ging het publiek overal vrij snel naar huis.

Amsterdam

In Amsterdam heeft de politie enkele arrestaties verricht, maar sprak van een rustige finaleavond ondanks de topdrukte in de stad.

Rotterdam

Ook in de regio Rotterdam bleef het rustig op enkele incidentjes na. In totaal zijn 13 personen onwel geworden of gewond geraakt. Tien zijn afgevoerd naar een ziekenhuis. Eén van hen raakte een vinger kwijt toen hij over een hek klom.

Leiden

Politie Hollands Midden heeft na de WK finale Nederland – Spanje ruim 20 aanhoudingen verricht in de regio. De politie had voor de finale extra personeel ingezet, onder andere motorrijders, bikers en hondengeleiders

Op sommige plaatsen waren wel wat incidenten, zoals in Bodegraven waar jongeren de brandweer hinderden. Hier heeft een ME-groep ondersteuning gegeven aan de collega’s in het blauw. Uiteindelijk zijn er in Hollands Midden ruim 20 aanhoudingen verricht, waarvan de meeste diezelfde nacht zijn afgehandeld.

Den Haag

In Den Haag werden enkele arrestaties verricht, maar sprak de politie over een rustige verloop. De politie moest rond middernacht wel ingrijpen op het Jonckbloetplein. Daarbij heeft de ME zeker veertig personen aangehouden.

Utrecht

De politie Utrecht heeft na de wedstrijd zo’n 20 mensen gearresteerd nadat het op het Neude onrustig werd. Extra politie-inzet wist de menigte weer snel rustig te krijgen.

In Limburg

Ook in Limburg was het in de grote steden Maastricht, Sittard, Venray en Venlo soms onrustig. Ook hier werden arrestaties verricht.
Provincie:
Tag(s):